Doubs  2001                            Frankrijk

De Doubs is een rivier in het oosten van Frankrijk in het Juragebied, dat tevens een mooi wandelgebied is. De Doubs is gedeeltelijk grensrivier tussen Frankrijk en Zwitserland, nabij Morteau vormt de Doubs het Lac de Chaillexon waarna de rivier bij de "Saut du Doubs" zich in een waterval 25 meter lager stort.
Gedurende het grenstraject baant de Doubs zich een weg door de “Gorges du Doubs”. Even voorbij Goumois maakt de Doubs een lus op Zwitsers grondgebied om daarna volledig in Frankrijk te blijven.

Gebonden aan de schoolvakanties, hadden wij terug pech met het weer, wij hadden namelijk een weekje vissen gereserveerd op de Doubs.

Door de hevige regenval was de rivier zeer breed, bruin en bijna ontoegankelijk, dus voor informatie aangaande deze rivier moet u bij iemand anders te rade gaan. Misschien wel bij
de eigenaar van  “ Auberge Le Moulin du Plain ”  in Goumois aan de rivier, die het mij afraadde om het ook maar te proberen. In dit hotel kan u tevens ook terecht voor de nodige licentie. Ondanks de man zijn goede raad heb ik één dag, u weet wel de microbe, geprobeerd mijn droge vlieg op het bruine woeste water te plaatsen.

Dat was echter een nuloperatie, dus indien u van plan bent naar de Doubs af te reizen neem eerst contact om de toestand van de rivier te weten te komen.