.

 

Maak een keuze
Cassley
Doubs
Lieser
Skjern Å
Sure
Wye
   
   
   
visfotos

Wat is er nog te vertellen, meer getalenteerde vissers dan ik hebben al meer dan hun waarheid verkondigd.

Wat ik na al die jaren ervaren heb is het belangrijkste voor een droge-vlieg-visser zoals ik, de vlieg, indien je de vlieg niet ziet, ben je steeds te laat. Dus maak de vlieg zelf, dat het patroon in geen enkel boek voorkomt doet er niet toe, als er maar beet op is en vooral dat men de vlieg ziet. Natuurlijk moet u niet overdrijven en een volkomen onnatuurlijk ontwerp maken, alleen met wit en zwart kan u contrasten maken zodat u de vlieg kunt volgen op het water, maak drie vliegen: een zware, een dunne en iets er tussen in, dan is er nog steeds de schaar indien de vlieg te hoog op het water staat, om wat bij te knippen

De Scandinavische landen zijn zeer duur, dankzij het feit dat het zeer uitgestrekte landen zijn en er veel water is, vindt men steeds een riviertje om de vlieg uit te werpen zonder vergunning. De rivieren waarvoor een vergunning nodig is zijn daarom niet beter.

In Schotland en Wales dient u ook steeds een vergunning te hebben of u moet de toestemming hebben van de landeigenaar, zo heb ik jaren in Schotland gevist op het domein 'Glenrossal Estate' , door een week een cottage te huren kon ik vrij vissen op forel.

Door de steeds klimmende prijzen blijven wij nu terug op het continent, maar mijn oude liefde voor Luxemburg 'de Sure' wordt ook bijna onbetaalbaar, is steeds gebonden aan hotelovernachtingen. Dit is mijn ervaring, door heel Europa vis ik met dezelfde vlieg met wisselend succes. De prijzen in het buitenland noodzaakten mij nu dichter bij huis te vissen. Jammer genoeg heb ik zelf geen ervaring met de rivieren in Belgie door dat vroeger het visverlof gekoppeld was aan het gebruikelijke verlof, dus alle hulp is welkom. De Sure in Luxemburg is een mooie ervaring maar indien je geen lid van een club kunt worden, ben je de pineut. Dus de Eifel in Duitsland is voor ons niet ver weg en betaalbaar.