Skjern Å                      Denemarken 1993

The River Skjern ( Danish : Skjern Å) is the largest river in Denmark in terms of volume. It drains about one tenth of Denmark before discharging in to the Ringkobing Fjord, a bay of the North Sea near the town of Skjern . The river discharges 206 m³/s (89,100 ft³/s ) of water into the sea.

Via het tijdschrift “De Sportvisser” waar er een artikel deze rivier vermeldde, en ook van een hotel “ Bundgaards hotel ”, boekte ik een week visverlof, in het hotel prijkten alle muren vol met foto's van grote vissen.

Omdat er veel vermelding was van forel en vliegvissen reisde ik vol moed af.

Ik heb een week kunnen vissen, met uitzondering van één dag waar ik mijn hengel gebroken had, die ze in in de lokale shop van Skjern gerepareerd hebben

Ondanks dat het juli was, was er zeer veel wind maar de meeste vissers maakten daar weinig problemen van, daar blijkbaar alles toegelaten was zelfs met een net waren ze aan het vissen. Ik was zowat de enige die met de vlieg kwam vissen, wat de volgende teleurstellende resultaten opleverden: één bruine forel, drie vlagzalmen en ongeveer 40 rietvoorns.

Neem daar ook bij dat de keuken niet over veel cultuur beschikte of u moet houden van rode bieten die elke dag een deel van de groenten waren.